Wat eten we vandaag? 3 tips voor een makkelijke en lekkere maaltijd!

Wat eten we vandaag? Dit is misschien wel de enige vraag die even veel stress als plezier op kan leveren. Toch blijkt het iedere dag weer een hele uitdaging te zijn om een gezonde en voedzame maaltijd op tafel te zetten. Soms kom je gewoon inspiratie tekort. In dat geval is het prettig om van anderen te weten hoe zij dat doen. Je wil immers niet iedere avond dezelfde gerechten op tafel zetten. Toch ontkom je hier meestal niet aan. Hoewel je incidenteel ook order food near me butlon.com inzet, is het negen van de tien keer toch weer een ouderwets ‘potje’ wat op tafel wordt gezet. Aardappels, vlees en groente, do we need to say more? Verandering van spijs doet echter eten. Daarom geven wij in dit artikel 3 tips om iedere dag makkelijke en lekkere maaltijden op tafel te zetten. 

  1. Maak een weekmenu 

Een goede voorbereiding is het halve werk. Ga dus niet iedere dag weer bedenken wat je in hemelsnaam moet eten, maar ga hier slechts één keer in de week goed voor zitten. Bedenk goed waar je die week trek in hebt, schrijf dit op en maak een duidelijk weekmenu. Probeer tevens eens wat nieuwe recepten op te zoeken en stel jezelf het doel om iedere week minimaal één nieuw recept uit te proberen. Zo breng je meer variatie in je weekmenu. 

Wist je dat je door het maken van een weekmenu ook nog eens geld kunt besparen? Hierdoor hoef je immers slechts maar één of hooguit twee keer boodschappen in de week te doen. Dan ben je sneller geneigd om lekkere en/of onnodige dingen mee te pakken, waardoor je op de lange termijn veel geld bespaard. Wat eten we vandaag makkelijk goedkoop

  1. Probeer nieuwe cuisines uit 

Veel Nederlanders zitten met een vastgeroest voedingspatroon. Ze eten vrijwel iedere week hetzelfde. Sommige mensen hebben zelfs standaard een idee van op welke dagen ze wat mogen eten. Bijvoorbeeld doordeweeks alleen maar standaard aardappels, vlees en groente en in het weekend een keer wat ‘lekkers’. Probeer hier vanaf te stappen. Door meer variatie in je voedingspatroon te brengen, prikkel je niet alleen je smaakpapillen, maar word je ook nog eens veel creatiever in de keuken. Probeer daarom gerust eens wat nieuwe recepten en cuisines uit. 

Ben je zelf nogal inspiratieloos? Kies dan voor eten bestellen in omgeving Enschede. Bij maaltijdbezorging kun je eenvoudig voor verschillende wereldkeukens kiezen en eens een nieuw gerecht uitproberen. Experimenteer er daarom ook op los en ontdek welke gerechten ook heel lekker kunnen zijn. Zo zal je merken dat je direct een stuk creatiever wordt in de keuken. Ben je helemaal dol op een bepaald gerecht? Probeer deze dan na te maken. Online zijn er vast genoeg recepten te vinden. Zo breng je op eenvoudige wijze meer variatie in je weekmenu. 

  1. Kook met restjes 

Wist je dat wij Nederlanders jaarlijks ontzettend veel voedsel weggooien? Vaak omdat we teveel maken of omdat we dingen over datum laten gaan. Hartstikke zonde natuurlijk. Zeker als je bedenkt dat er nog steeds mensen met honger in ons land zijn. Daarom bieden wij jou de uitdaging aan om eens een hele week met alleen maar restjes te koken. Kook enkel met dat wat je nog in de koelkast, vriezer en voorraadkast hebt liggen. Bewaar alle voedingsresten en probeer deze de volgende dag op een creatieve wijze in een nieuw gerecht te verwerken. Je zal merken dat je hier veel creatiever van wordt en dat je ook nog eens veel minder hoeft weg te gooien. Bovendien bespaar je ook nog eens veel geld. Dat is altijd mooi meegenomen, nietwaar?