Waarom het voordeliger is om online koffiebonen te kopen

koffiebonen kopen

In deze vreemde tijden moet winkelen steeds meer online worden gedaan, toch kopen veel mensen hun koffie nog bij de supermarkt. Dit lijkt handig, maar het is duurder en de keuze is zeer beperkt.

Een beter alternatief, zeker als je dagelijks koffiedrinkt, is om online koffiebonen te kopen. Als je voor een aantal maanden inslaat zijn de verzendkosten gratis en is de prijs een stuk voordeliger.

De beste koffiebonen kopen

Omdat online de keuze veel groter is, wordt het leuk om jezelf te verdiepen in wat je de lekkerste koffie vindt. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Elk gebied waar de koffiebonen vandaan komen, zorgt voor een andere smaak.

Het beste klimaat voor de koffieplant is in Colombia en Guatemala: welke het lekkerste zijn, is natuurlijk een persoonlijke keuze.

koffiebonen kopen

Twee verschillende koffie soorten

Belangrijk om te weten bij het kopen van koffiebonen is het verschil tussen Robusta en Arabica. De Robusta heeft een krachtige smaak met veel cafeïne. Deze groeit op lagergelegen gebieden waardoor hij wat bitterder is.

Zelden vind je dan ook een pure Robusta, ze worden vermengd met de zachtere Arabica om de smaak te verfijnen en de bitterheid te verminderen.

De Arabica groeit alleen op grote hoogtes en heeft een milde smaak, alleen zit er weinig cafeïne in. Daarom worden deze twee dan ook vaak vermengd. De Robusta voor de bite en de Arabica voor de verfijning.

Nog verder experimenteren

Het laatste waar je op moet letten is de manier van zetten. Bij elke methode is een andere maling nodig, iets waar je in de winkel zelden voor kan kiezen. Elke techniek geeft weer een ander smaak, wat weer meer variatiemogelijkheden geeft. Zo kun je, door elke keer wat anders te proeven, te variëren met verschillende melanges en methodes, langzaam een expert worden, alleen maar vanwege online koffiebonen kopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *