Quichedeeg

Quichedeeg

Zelf een lekkere quiche klaarmaken? Maak verstandige keuzes met het deeg

Een quiche is een soort taart die zijn oorsprong vindt in Frankrijk. Aldaar bestaat een traditionele quiche uit een deegbodem van water, boter en bloem met een vulling van room en eieren. Vervolgens worden er nog extra ingrediënten toegevoegd die uiteenlopend van aard kunnen zijn, al is traditioneel gezien spek een populair ingrediënt. Hoe dan ook, als je enige bakervaring hebt en bereid bent hier tijd in te steken is het goed mogelijk eigenhandig een heerlijke quiche op tafel te zetten. Een aspect dat hierbij vooral veel aandacht verdient is het deeg. Het deeg is immers de basis van elke quiche en vormt daarmee een zeer dominante factor, ook tijdens het eten. Goed om te weten is dat je hierbij ook kant-en-klaar quichedeeg uit de supermarkt kunt gebruiken. Lees hieronder waarom dat een verstandig besluit zou zijn.

Waarom kiezen voor kant-en-klaar quichedeeg boven zelfgemaakt deeg?

Het gebruikmaken van reeds voorbereid quichedeeg brengt de volgende voordelen met zich mee:

  • Er zijn quichedegen beschikbaar die volledig gevrijwaard zijn van nadelige bestanddelen zoals smaakversterkers, conserveringsmiddelen, kleurstoffen en vooral dierlijke producten en harde vetten. Als je zelf quichedeeg maakt, dan is het moeilijk te garanderen dat je met deeg op de proppen zult komen dat deze stoffen niet heeft.
  • Van kant-en-klaar quichedeeg mag je ervan uitgaan dat dit vrij is van lactose en dierlijke producten.
  • Het gebruikmaken van quichedeeg uit een pakje scheelt je veel bereidingstijd.

Kun je quichedeeg ook invriezen?

Quichedeeg

Je kunt (een deel van) quichedeeg uit de supermarkt of een webshop na aanschaf ook invriezen. Uiteraard dien je dit te doen voordat de houdbaarheidsdatum is verstreken, al is het ’t beste het deeg simpelweg zo snel mogelijk in te vriezen. Onthoud wel dat je het deeg beter niet langer dan een half jaar ingevroren kunt laten. Om het deeg naderhand weer te ontdooien kun je het ’t best een uur of tien in de koelkast laten staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *