Ingrediënten voor recepten blender

Er is maar één manier om erachter te komen wat voor smoothies jij lekker vindt, en dat is recepten blender proberen. Je kunt online zoeken en zeer veel verschillende recepten vinden. Ook kun je zelf aan de slag gaan en recepten op jouw smaak aanpassen. Vaak is het zo dat de ingrediënten waar jij zin in hebt, ook datgene zijn wat jouw lichaam nodig heeft. Het mooie van recepten blender, is dat je veel meer verschillende voedingsstoffen binnenkrijgt dan dat je met normale maaltijden zou krijgen. Je kunt kleine toevoegingen maken die een groot verschil geven. Denk aan kaneel die polyfenolen bevat. Deze kunnen je lichaam beschermen tegen bacteriën en ontstekingen.

Hoe vaak eet jij kurkuma?

De meeste mensen eten wat er in een gerecht hoort. Je voegt niet zomaar een snufje kurkuma toe aan je boerenkool stamppot. Met recepten blender krijg je wel makkelijk allerlei ingrediënten binnen. Kurkuma bijvoorbeeld helpt om de darmwand te beschermen tegen ontstekingen. Het helpt mensen die last hebben van prikkelbaredarmsyndroom en kan je lever ontgiften. Ideaal dus voor in recepten blender na een avondje stappen!

Recepten blender zoeken

Je kunt recepten blender zoeken op basis van wat je lekker vindt, maar zou het niet veel slimmer zijn om recepten te zoeken op basis van jouw doelen? Wil je afvallen of juist aankomen? Heb je last van een opgeblazen gevoel of last van je darmen? Voor ieder doel zijn er groentes, fruit en andere ingrediënten die dit doel ondersteunen. Ga dus op zoek vanuit het doel dat jij wilt bereiken. Je zoekt bijvoorbeeld naar eiwitrijke groenten om spieren aan te komen. Zelfs voor je longen zijn er groentes die reinigen en beschermen. Je kon het aan de vorm al zien, bloemkool en broccoli lijken niet alleen op longen, maar zijn hier ook nog eens hartstikke goed voor. Een ander voorbeeld is groene thee, ideaal voor mensen die roken of in een drukke stad wonen.

Ingrediënten zoeken

Een andere manier om voor jezelf gezonde recepten blender te maken, is door te zoeken op internet naar “fruit tegen …”. Google geeft je dan tal van suggesties. Om een paar voorbeelden te noemen; fruit tegen verkoudheid, obstipatie, diarree, keelpijn, griep, kater, maagzuur en zelfs haaruitval. Doe hetzelfde met “groentes tegen …” en je krijgt allerlei suggesties die je helpen bij tal van kwalen. Op deze manier kun je ingrediënten zoeken die de perfecte ondersteuning voor jouw lichaam bieden.

Een blender kopen

Heb je nog geen blender of heb je een ouder exemplaar? Dan is een nieuwe blender kopen zeker een aanrader. Er is tegenwoordig ook een high speed blender, deze blenders kunnen nog beter smoothies maken. Stevige groenten, ijsblokjes en meer, je komt met een high speed blender veel makkelijker door de ingrediënten heen. Doordat de machine een krachtigere motor heeft dan een normale blender, heb je meer keuze in recepten blender maken. Dit is een goede reden om je oude blender te vervangen of, als je nog geen blender hebt, er één aan te schaffen. Je zult snel gewend zijn aan je nieuwe blender en smoothies in je dagelijkse eetpatroon verwerkt hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *