De beste tips om gezond te koken!

gezonde recepten

Wilt u graag gezond eten maar lukt het je maar niet? Wilt u de perfecte gezonde recepten vinden? Geen nood! Wij hebben de beste tips klaar voor een gezonde maaltijd! In dit artikel vertellen wij jou de perfecte tips om gezond te eten! Veel leesplezier!

Tip 1: variatie!

variatie is een heel belangrijke term als je gezond wil koken. Hou je gerechten wat spannend en varieer zo veel mogelijk. Je kan perfect afwisselen in jouw gezonde maaltijden, denk maar aan vis in de plaats van vlees. Je kan ook eindeloos variëren in het gebruik van groenten. Vervang je aardappel door zoete aardappels of door pasta. Je kan natuurlijk ook afwisselen in de bereidingswijze, denk maar aan koken, bakken, wokken, grillen of pureren.

gezonde recepten

Tip 2: Kies de juiste hoeveelheden en ingrediënten.

 Het is belangrijk om jouw hoeveelheden af te wegen, zo weet je hoeveel voedingsstoffen je al hebt gegeten. Kies ook de juiste ingrediënten uit. De meest gezonde voeding die je kan eten zijn plantaardige dingen. Plantaardige voeding vormt in combinatie met producten van dierlijke oorsprong een gezonde maaltijd. Bij producten van dierlijke oorsprong bedoelen we dus vis, eieren en vlees. Zoek gezonde recepten op, je kan er honderden vinden op het internet of in kookboeken!

Tip 3: Volg de voedingsdriehoek!

De voedingsdriehoek is een makkelijk hulpje om te weten of iets al dan niet gezond is. Je kan deze driehoek online op het internet vinden met de nodige informatie. Hoe meer naar onder je gaat in de driehoek hoe ongezonder deze producten zijn, denk maar aan chocolade, vetten, snoep,… Hoe mee naar boven je gaat in de driehoek hoe gezonder de producten zijn, denk maar aan groenten, fruit, water,… Naast de voedingsdriehoek heb je ook een bewegingsdriehoek, deze toont aan in welke mate je moet bewegen om gezond te blijven.

Hopelijk kan je aan de slag met deze tips! Veel gezond kookplezier! Wil je deze tips delen met familie of vrienden? Stuur dan dit artikel naar hun door!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *