De beste horeca vaatwasser kopen met deze tips

Een horeca vaatwasser kopen is één van de eerste zaken welke moet gebeuren door mensen die ervoor kiezen om een horecazaak op te richten. Het spreekt namelijk voor zich dat het compleet onmogelijk is om alle vaat (zeker tijdens piekmomenten) zomaar zelf schoon te maken. Het kopen van een horeca vaatwasser lijkt op het eerste zicht misschien een koud kunstje, maar in de praktijk wil dat wel eens behoorlijk tegenvallen. Veel mensen zijn er zich bijvoorbeeld niet van bewust dat er verschillende soorten vaatwassers op de markt zijn terug te vinden. Lang niet al deze vaatwassers zijn geschikt om in te zetten in een horeca-omgeving. Wilt u ook een horeca vaatwasser kopen, maar kunt u nog wel wat interessante tips gebruiken? Ontdek dan snel de informatie welke is terug te vinden hier op deze pagina!

             Welke verschillende soorten vaatwassers bestaan er allemaal?

Een horeca vaatwasser kopen is uiteraard pas mogelijk op het ogenblik dat u een goed beeld heeft gekregen van de verschillende soorten toestellen die op de markt zijn terug te vinden. Het is namelijk zo dat lang niet elke vaatwasser geschikt is om geïntegreerd te worden in een professionele horeca-omgeving, integendeel. In ieder geval maken we in de praktijk een onderscheid tussen de volgende soorten vaatwassers:

  • Enkelwandige vaatwassers;
  • Dubbelwandige vaatwassers;
  • Glazenspoelmachines;
  • Doorschuifvaatwassers;

In het bijzonder wanneer u over een grote horecazaak beschikt is het overigens niet ondenkbaar dat u aan één horeca vaatwasser niet voldoende zult hebben. Voor menig aantal restaurants geldt dan ook dat zij ervoor kiezen om gebruik te maken van verschillende toestellen. Het vereist een grotere investering, maar er kan doorgaans wel door op de meest efficiënte manier worden gewerkt. In ieder geval, een horeca vaatwasser kopen voor in uw zaak is sowieso iets waar u bij voorkeur snel over zult moeten nadenken.

             Wat zijn glazenspoelmachines?

Bij een horeca vaatwasser kopen wordt er zowel door bars, restaurants als hotels niet zelden gekeken in de richting van een zogenaamde glazenspoelmachine. Zoals de naam reeds laat vermoeden betreft het hier een toestel welke specifiek in het leven is geroepen om glazen te spoelen. Dat blijkt uit alles. In eerste instantie is het zo dat dit type van horeca vaatwasser doorgaans over een programmaduur beschikt van maximaal 2 minuten. Bovendien is het zo dat de capaciteit kan variëren van 30 tot 60 manden met glazen per uur. Het is algemeen bekend dat het reinigen van glazen in de horeca enorm veel tijd vereist. Heel wat horecazaken schakelen zelfs extra personeel in om dit te doen. Een kwalitatieve, professionele horeca vaatwasser kopen zoals bijvoorbeeld een speciale glazenspoelmachine maakt dit overbodig.

             Voor wie zijn doorschuifvaatwassers een must?

Bij een horeca vaatwasser kopen is het ook altijd het overwegen waard om te kiezen voor een zogenaamde doorschuifvaatwasser. Dit gezegd hebbende is het zo dat een dergelijke vaatwasser in de praktijk eigenlijk uitsluitend interessant is voor zaken waarin er gebruik wordt gemaakt van een grootkeuken. Niet in het minst de enorme capaciteit waar een vaatwasser als deze over beschikt zorgt ervoor dat kleinere horecazaken eigenlijk maar weinig baat hebben bij dit type van toestel. De capaciteit bij doorschuifvaatwassers kan dan ook in de praktijk zomaar oplopen tot een slordige 60 korven met vuile vaat per uur. Deze enorme capaciteit komt uiteraard ook met een zeker prijskaartje. Ook op vlak van aankoop zijn doorschuifvaatwassers dan ook een stukje minder toegankelijk in vergelijking met andere horecatoestellen op de markt.

             Waar rekening mee houden bij een horeca vaatwasser kopen?

Zoals in de inleiding reeds aangegeven mag een horeca vaatwasser kopen op het eerste zicht dan wel eenvoudig lijken, in de praktijk zijn er toch best wel wat zaken waar er rekening mee dient te worden gehouden. Concreet zult u in eerste instantie dus vooral een keuze moeten maken tussen de verschillende types die verkrijgbaar zijn. Heeft u deze keuze gemaakt? In dat geval kunt u verder kijken en wordt het belangrijk om rekening te houden met bijvoorbeeld de vereiste capaciteit. Indien u aan een beperkte capaciteit reeds voldoende heeft is de kans namelijk bijzonder groot dat bijvoorbeeld een doorschuifvaatwasser reeds zal afvallen.

Naast bovenstaande is het bij een horeca vaatwasser kopen eveneens belangrijk om rekening te houden met zaken zoals het energie- en het waterverbruik. Beide kosten kunnen behoorlijk hoog oplopen waardoor ze de winst van uw horecazaak onder druk kunnen zetten. Daarnaast is het eveneens zo dat het de moeite waard is om stil te blijven staan bij de mogelijke accessoires die voorhanden zijn. Zo is het bij verschillende horeca vaatwassers zo dat de poten in hoogte verstelbaar zijn. Dit betekent dat het toestel perfect op werkhoogte kan worden geplaatst. In ieder geval mag het duidelijk zijn, er komt heel wat kijken bij een horeca vaatwasser kopen. Zorg er dus altijd voor dat u goed bent voorbereid.