Air Fryer Beignets

Deze beignets nemen een gezond aspect omdat ze gebakken worden in de beste airfryer. Zo hoeft u geen friteuse te gebruiken en zijn de beignets niet alleen sneller klaar (omdat u ze niet hoeft te laten uitdruipen) ze zitten ook niet vol met vet! Je hebt een siliconen mal nodig voor beginners, verkrijgbaar via retailers zoals Amazon® of bol.com. Zonder de mal kunt u de beignets helaas niet maken

Voorbereiding: 10 minuten

Koken: 15 minuten

Totaal: 25 minuten

Porties: 7

Dit originele recept levert 7 porties op, u kunt natuurlijk altijd aanpassingen maken wilt u meer of minder porties.

Ingrediënten Checklist:

1 portie bakspray

1/2 kop bloem voor alle doeleinden

1/4 kopje witte suiker

1/8 kopje water

1 groot ei, eiwit en dooier gescheiden

1 1/2 theelepels gesmolten boter

1/2 theelepel bakpoeder

1/2 theelepel vanille-extract

1 snufje zout

2 eetlepels banketbakkerssuiker, of naar smaak

Stap 1: Verwarm de airfryer voor op 370 graden Celsius( 185 graden C). Spray een siliconen mal met anti aanplak bakspray.

Stap 2: Klop bloem, suiker, water, eigeel, boter, bakpoeder, vanille-extract, en zout samen in een grote kom. Roer het tot een beslag.

Stap 3: Klop eiwit in een kleine kom met behulp van een elektrische handmixer op gemiddelde snelheid tot er zachte pieken vormen. Vouw het beslag. Voeg beslag toe aan de bereide mal met behulp van een kleine scharnierend ijs scoop.

Stap 4: Plaats gevulde siliconen mal in de mand van de air fryer.

Stap 5: Bak het in de voorverwarmde airfryer gedurende 10 minuten. Haal de mal zorgvuldig uit de mand; pop de beignets eruit en flip ze op bakpapier uit.

Stap 6: Doe de bakpapier met beignets terug in de airfryer. Kook nog eens 4 minuten door. Haal de beignets uit de airfryer en bestrooi de beignets met suiker van banketbakkers.

En voila hier zijn uw beignets (bron: DeBeste).